Recepta de les pomes de "relleno" de Vilabertran.
Ingredients:
Poma capçada o verda doncella.
Farcit: Carn de botifarra dolça,
ametlla torrada, pinyons (opcionals), galetes: biscuit de té, ametllats, sucre, ous, llimona, anís, canyella.
Procés
d’elaboració:
Es renten les pomes abans de començar la
seva manipulació.
Es fa un forat a la poma per sota i es treu el cor i les llavors juntament amb una mica de polpa.
Es prepara la barreja per farcir la
poma: la carn dolça, la raspadura de la pell de les llimones, el raig d’anís,
l’ou, l’ametlla picada, les galetes trinxades
i el sucre.
S’omplen les pomes.
Amb molta cura es fregeix només la part
de la poma on hi ha el tap, previament enfarinat, així s’impedeix que el farcit s’escapi.
Es disposen en una cassola amb el tap cap amunt juntament amb sucre cremat, aigua, brots de canyella i pela de llimona.
Procés
de cocció
Es fa la cocció d’aquestes pomes en cinc
o sis sessions d’una hora de durada ( aproximadament) i a foc lent. Després de
cada cocció es deixa refredar.
Al llarg de les diferents coccions, per espesseir la salsa s’incorpora un pols d’ ametlla, galeta picada, xocolata ratllada i pinyons (opcionals) per tal d’aconseguir una certa textura que és el toc personal a aquest postre empordanés.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada