Els Xiprers.
Associació organitzadora de la fira.
firavilabertran@hotmail.com

diumenge, 14 de juliol de 2013

Marca de garantía "Producte de l'Empordà".
Les pomes de "relleno" de Vilabertran són catalogades com Producte de l'Empordà.
Altres productes que formen part de la Marca de Garantia són: la ceba de Figueres, la botifarra dolça, el brunyol de l'Empordà, l'arròs de Pals, el recuit i la gamba de Palamós.Fitxa técnica.
Poma de "relleno" de Vilabertran 

Les pomes de "relleno" són unes postres típiques de l’Empordà que assoleixen la seva màxima esplendor en les festes d’agost i setembre. Des de segles passats a Vilabertran, era típic menjar pomes de "relleno" a la mitja part del ball. Molta gent de la contrada s’apropava expressament al poble de Vilabertran per gaudir d’aquestes postres tan exquisides. El poble de Vilabertran les ha heretat i les ha sabudes mantenir a taula i, ara,  les transmet a les noves generacions a través de la fira que se celebra cada any a mitjans de setembre. 
Època d’elaboració: Curta durada: només agost - setembre 

Ingredients: poma capçada (verda donzella o reineta de l’Empordà), carn de botifarra dolça, ou, anís, ametlla torrada, llimona, galetes (tipus Maria, ametllats, teules, bescuit de te), sucre, farina, oli d’oliva, brots de canyella, xocolata negra i sucre caramelitzat.

Característiques del producte: la varietat de pomes utilitzades tenen la polpa molt ferma, compacta i consistent i aguanten llargues coccions. Han estat elaborades i cuites de manera tradicional. Durant dos o tres dies es couen a foc lent en diverses sessions per tal d'aconseguir el punt òptim. 

Envàs: capses transparents de diverses unitats (de 2 fins a 7 unitats). 

Conservació: conservar en fred.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada