Les pomes de "relleno" de Vilabertran són catalogades com Producte de l'Empordà.
Altres productes que formen part de la Marca de Garantia són: la ceba de Figueres, la botifarra dolça, el brunyol de l'Empordà, l'arròs de Pals, el recuit i la gamba de Palamós.
Fitxa técnica.
Poma de "relleno" de Vilabertran
Les pomes de "relleno" són unes postres típiques de l’Empordà que assoleixen la seva màxima esplendor en les festes d’agost i setembre. Des de segles passats a Vilabertran, era típic menjar pomes de "relleno" a la mitja part del ball. Molta gent de la contrada s’apropava expressament al poble de Vilabertran per gaudir d’aquestes postres tan exquisides. El poble de Vilabertran les ha heretat i les ha sabudes mantenir a taula i, ara, les transmet a les noves generacions a través de la fira que se celebra cada any a mitjans de setembre.
Època d’elaboració: Curta durada: només agost - setembre
Ingredients: poma capçada (verda donzella o reineta de l’Empordà), carn de botifarra dolça, ou, anís, ametlla torrada, llimona, galetes (tipus Maria, ametllats, teules, bescuit de te), sucre, farina, oli d’oliva, brots de canyella, xocolata negra i sucre caramelitzat.
Característiques del producte: la varietat de pomes utilitzades tenen la polpa molt ferma, compacta i consistent i aguanten llargues coccions. Han estat elaborades i cuites de manera tradicional. Durant dos o tres dies es couen a foc lent en diverses sessions per tal d'aconseguir el punt òptim.
Envàs: capses transparents de diverses unitats (de 2 fins a 7 unitats).
Conservació: conservar en fred.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada